Update Sport en Corona

Sportvereniging versus Corona

Inleiding

Spelregels voor sport

Het kabinet verruimt de groepsgrootte voor buitensporters van 27 jaar en ouder. Zij mogen per dinsdag 16 maart buiten op een sportaccommodaties met max. vier personen sporten (excl trainer en meerdere groepjes zijn mogelijk). Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden, de groepjes onderling niet mengen zowel tijdens de training als bij het naar huis gaan.
Tot en met 26 jaar is sporten op een sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.
Binnensporten is helaas nog niet toegestaan.

Let op: Wilt u sporten in de openbare ruimte dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Aanvragen kunnen worden ingediend via apv@debuch.nl (verenigingen) of via spoedwet@debuch.nl (commerciele sportaanbieders). Bij toestemming gelden dezelfde regels aks bovenstaand.

Heeft u geen goedkeuring van de gemeente om te sporten in de openbare ruimte, dan is sporten met max 2 personen (op 1,5 mtr) toegestaan.

 

Vanaf 16 maart mag de jeugd tot en met 12 jaar onder voorwaarden weer zwemles volgen, zodat zij hun A-, B- of C-diploma kunnen halen.

Verder blijven de volgende maatregelen van kracht:


- Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
- Er worden geen wedstrijden gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

- zodra sporters van 13 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
- Publiek bij sport is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

De spelregels voor sport vanuit de Rijksoverheid kunt u hier lezen.

Ondanks de aangepaste noodverordening, blijft er een grijs gebied over. Voor alles geldt: gebruik gezond verstand bij het bepalen en afvragen of een bepaalde training of les wel of niet kan in welke vorm. Het moet goed uitlegbaar zijn naar de basisregels.